Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 90
Søkeroboter: 1
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

6 MÅNEDER MED VISTA-PROBLEMER!

Skrevet av FredrikK92 Mandag 23 Juli @ 22:29

Da Windows Vista ble lansert mente Microsoft at dette var det mest gjennomtestede produktet fra selskapet noen sinne. Operativsystemet skulle støtte flere typer maskinvare enn du kunne drømme om, opplyste Microsoft. Da skulle jo en overgang overhode ikke være noe problem.


Windows Vista

Microsofts nye operativsystem har vært i salg i bedriftsmarkedet og privatmarkedet i 6-8 måneder siden lanseringen. Operativsystemet var smekkfullt av småfeil som for eksempel problemer med å få skrivere til å fungere, filbehandlingen var svært treg, støtten for AMD-baserte systemer var dårlig og en del programvare fungerte ikke.
Vi skulle mene at både Microsoft og andre produsenter av programvare og maskinvare etter et halvt år har hatt mer en nok tid til å gjøre ting fullt ut operasjonelt.

Flere store PC-leverandører som for eksempel Dell har blitt presset til å gå tilbake til å tilby splitter nye PCer med Windows XP fordi folk ikke er fornøyd med Vista. Reuters har også rapportert at misfornøyde Vista-kunder fører til salgsboom for XP, men Microsoft mener derimot at det er svært få kunder som bryr seg om dette og at Vista selger i rekordfart.

Det er usikkert hva rekordfart egentlig betyr. I antall enheter selger Vista raskere enn XP, men siden XP ble lansert har PC-markede vokst ekstremt, og der er ingen som har levert tall på hvor mange som har valgt å gå over til Vista

Enkelte av Dell sine kunder har motatt en ny restore-CD fordi den forrige versjonen ikke var god nok, og en kraftig advarsel om at drivere måtte oppdateres. Ellers risikerte man at maskinen ikke skulle finne operativsystemet.

Det positive
Det har ikke vært registrert noen større virusangrep mot den nye plattformen, siden Vista ble lansert. Windows XP har vært plaget med en del sikkerthetshull, og så langt kan det se ut til at Microsoft har lykkes med å lage et langt sikrere operativsystem.
Microsoft har også sluppet en del oppdateringer til operativsystemet som har gjort at neon av de mest populære programmene på markede skal fungere med Vista.

De siste månedene har det også blitt mulig å koble til stadig flere typer utstyr, men det er fortsatt mye som ikke fungerer helt optimalt, eller som ikke fungerer i det hele tatt.

I de fleste tilfeller er det fornuftig å benytte helt ny programvare til Vista.
Winamp har fortsatt ikke fullgod støtte, og hvis man har planer om å benytte Photoshop eller andre Adobe-programmer, er det absolutt anbefalt å benytte CS3-utgaven. Dette fordi det er ting som lugger under Vista med CS2-utgaven, selv etter Microsofts kompabilitetsoppgraderinger.Enorme selskaper har problemer
Selskaper som Nvida og Creative har heller ikke fått helt dreisen på Vista.
Nvida har ikke fått strøm- og støyreduksjonsmekanismen i AMDs prosessorer til å fungere som det skal under Vista. De har også hatt store problemer med skjermkortdriverne og ikke minst har de ikke fått nettverkskortene sine til å gå på full hastighet.

Creative sliter med lyddriverne til sine lydkort. Microsoft har lagt om måten lyd behandles på i Vista, og dette har gjort at datamaskiner med SoundBlaster-lydkort har fått mindre funksjoner og opplevd stor ustabilitet. Noen endelig løsning på problemet er ikke klar, men selskapet jobber med problemet.Treg filbehandling
Microsoft har lenge skrytt av den nye filbehandlingen med raskt søk og metatagger, men resultatet står ikke til forventningene. Filutforskeren er ganske humørsyk og reagerer ofte tregt, men det er likevel bare småting i forhold til problemene rundt flytting og kopiering av filer, spesielt over nettverk.Vista har blitt kjent for å kopiere filer med svært lav hastighet og ofte bruker den flere minutter bare på å beregne hvor lang tid kopieringen vil ta før det skjer noe i det hele tatt.
Microsoft sier at de jobber med problemet og det er lov å håpe at Service Pack 1 fikser dette problemet.

64-bit
Vista var det første operativsystemet som virkelig skulle kunne utnytte moderne prosessorer med 64-bit-kompatible prosessorer, selv om det har eksistert en 64-bit-utgave av XP. Med 64-bit-utgaven av Vista skal du i prinsippet kunne få dobbel ytelse i en rekke programmer som er laget for nettopp dett.

64-bitt-utgaven av Vista har i stedet blitt en stor fiasko. En lang rekke programmer fungerer ikke i et 64-bits-system, til tross for at Vista i utgangspunktet skal kunne kjøpe 32-bitsprogrammer på 64-bit, og ikke en gang Internett Explorer fungerer som den skal i 64-bit-utgaven.

ReadyBoost
ReadyBoost, som skulle gjøre Vista raskere ved hjelp av en liten minnepinne, har Microsoft også skrytt lenge av.
Denne funksjonen som skal gjøre Vista raskere har derimot vist seg at det absolutt ikke gjør Vista raskere. Med mindre maskinen står på døgnet rundt og aldri blir skrudd av.Om det ikke var nok med det, har også Vista noen merkelige bugs som dukker opp med ujevne mellomrom. For eksempel har Vista en tendens til å blende ned lysstyrken på LCD-sjermer rett etter at operativsystemet har lastet, og det umulig å få på lysstyrken uten å måtte restarte maskinen.


Et halvt år etter framstår Vista som en penere, tregere og sikrere utgave av XP, med flere feil og kompabilitetsproblemer.

Ryktene svirrer stort om når Service Pack 1 skal kommer, men mye tyder på at den kommer i november, noe som strider imot hva Microsoft har sagt om at SP1 skulle slippes ut i juli. Vi får bare håpe at Microsoft klarer å hale Vista i land som et brukbart operativsystem et år etter lansering.
Kilde: TV2 nettavisen
6 måneder med vista-problemer! | Logg inn/opprett konto | 2 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

Re: 6 måneder med vista-problemer! (Poeng: 1 )
av martin_mine Onsdag 25 Juli @ 13:50
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
De har rett med det at vista innholder feil ja! Det eneste jeg vil preke på, er filbehandlingen! Hvis jeg skal pakke ut en .rar fil, som inneholder 2000 filer på bare noen kilobytes, så er det snakk om minutter! Men har noen fått med seg at Windows Vista enda ikke er ferdig utviklet?! Skulle ikke Service Pack 1 til Vista bli sluppet i denne uka? Har ikke hørt noe mere om det etter artikkelen her Nøytral


Re: 6 måneder med vista-problemer! (Poeng: 1 )
av Henrik92 Onsdag 25 Juli @ 19:32
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Egentli syntes jeg det er alt for mye feil selvom det ikke har kommet noe SP.

Er glad SP1 kommer


 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Windows Vista

Mest leste artikkel om Windows Vista:
Bootbar Longhorn 4015

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 1.01
Stemmer: 651


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett