Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 77
Søkeroboter: 2
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

HVA ER EGENTLIG GALT MED WINDOWS VISTA?

Skrevet av RamGuy Søndag 29 Juni @ 23:29

Det har nærmest blitt en trend å klage over hvor dårlig Windows Vista er. Men hva er det som egentlig er galt med Windows Vista? Er det virkelig så dårlig som folk flest skal ha det til?


Windows Vista

Det én burde lære seg med en gang er og ikke stole på påstander folk måtte komme med, om de ikke har noen form for kilder som overhode kan bekrefte det.

Går du inn på steder som ITavisen.no eller Win-XP.no sitt forum og spør om Windows Vista er noe bra, så vil du nesten garantert bli spammet ned av flere fjortiser som kaver om at Vista suger, det er mye rart.. Om de kunne ha kommet med konkrete bevis som bekrefter nettopp dette så kan slike håpløse påstander og kommentarer delvis godtas, men når de attpåtil ikke klarer det engang så burde alle slike påstander bli tatt med en god klype salt.

Alle våre erfaringer med Windows Vista Service Pack 1 er stort sett positive, hvert fall når det gjelder selve operativsystemet. Tester viser jo nå også at Windows Vista faktisk er raskere enn Windows XP på en god del områder.

Nå burde jo ikke det overraske så mange, det er faktisk en del nye funksjoner og optimaliseringer i Windows Vista som gjør at det på flere områder rett og slett fungerer bedre enn Windows XP. For ikke å nevne at 64bit utgaven naturlig nok har flere store fordeler i 64bit minneadressering osv..

Det som er negativt med Windows Vista, som samtidig for noen er litt positivt er det faktum at Microsoft har forsøkt å gjøre Windows Vista så brukervennlig som mulig. Derfor har de integrert en hel haug av drivere inn i Vista installasjonen, det er en haug av bakgrunnsprosesser som kveler ytelsen for å sikre alle brukere en “feilfri” og “lettvin” opplevelse. All maskinvaren din skal mer eller mindre virke automatisk etter installasjon, det som ikke virker får du lastet ned via Windows Update, og alle bakgrunnsprosessene skal gjøre slik at uansett hva du bedriver på maskinen så skal du ikke støte på noen problemer.

Tanken er god, men det fungerer ikke spesielt godt i praksis.
Hva i hulesete skal jeg med flere gigabyte av drivere jeg overhode ikke har brukt for?
Hvorfor skal jeg i det hele tatt få ferdiginstallert en eldgammal nVidia driver, når jeg allikevel kommer til å laste ned en nyere, mer stabil og bedre versjon fra nVidia sine hjemmesider etter installasjon uansett?
Og hva skal jeg med alle disse bakgrunnsprosessene som jeg overhode ikke har behov for?

Det er kanskje praktisk for brukere uten særlig datakunnskap, slik at alt virker for dem automatisk så de slipper å stresse med diverse problemer osv.. Det er vi helt enig i, men det er jo bare frustrerende for oss som faktisk ønsker et skreddersydd operativsystem som skal være raskt, lett og tilby oss det vi har behov for og ikke hundrevis av andre ting ved siden av.


Derfor vil vi anbefale Vista brukere å ta en titt på programmet vLite

Det er et veldig oversiktlig og lettvint program, hvor du kan fjerne nærmest hva du vil fra Vista installasjonen, så om du ikke ønsker støtte for floppy disk, så kan du enkelt fjerne det, om du ikke har behov for arabisk tastatur layout støtte, så kan du fjerne det. Undertegnede klarte å redusere Vista størrelsen med ca 70% ved å bare fjerne ting som aldri brukes!

vLite tilbyr også gode muligheter for å tweake litt, slik som automatisk deaktivere UAC (User-Account-Control) eller faktisk fjerne den fullstendig om du ønsker det og litt sånt. Du kan også (om du setter deg litt inn i programmet) integrere oppdateringer, programmer osv slik at for eksempel FireFox installeres sammen med Vista.

Og for de av dere som ønsker å optimalisere Vista ytterligere, deaktivere unødvendige bakgrunnsprosesser osv (anbefales!) kan ta en titt på denne guiden.

Ved å deaktivere unødvendig bakgrunnsprosesser så fikk undertegnede Vista til å gå fra å bruke om lag 1.4GB RAM, ned til å bruke 700mb!

Om du skreddersyr Vista slik at du får bort alt det unødvendige skvipet du ikke har behov for, så blir faktisk Windows Vista et veldig godt operativsystem, og det bruker ikke så mye ressurser lengre heller! Og når det gjelder selve operativsystemet så ser vi ingen grunn (hvis mindre du ikke har en eldre og svak maskin) til å bruke Windows XP fremfor Windows Vista.

vLite kan lastes ned her.


Men, det er en større negativ side med Vista.. Og det er driverne.

Hovedproblemet med Vista / Server 2008 ligger helt klart i driverne, de er ikke på langt nær like godt optimaliserte eller stabile som driverne til Windows XP.
Det er jo ikke bare det at du fort kan oppleve små problemer med skjermkort drivere osv, men de yter jo heller ikke like godt som XP sine (enda). Og når du attpåtil opplever en god del bluescreen’s (trolig på grunn av ustabile drivere) så blir det hele veldig frustrerende i lengden.

Det jo ingen som helst tvil om at Vista er en videreutvikling av XP sin kjerne, har du et oppegående system så har Vista flere fordeler, og Server 2008 har fordelen av mindre DRM (som er et lite problem med Vista)

Disse fordelene drukner veldig fort i mangelen av gode drivere.
Driverne er jo ikke Microsoft sitt ansvar, og vi skylder heller ikke på verken Vista eller Server 2008 for at nVidia sine drivere rett og slett ikke holder det som betegnes som en godkjent standard.
Men det ødelegger jo helt klart for operativsystemet i sin helhet.

Heldigvis blir driverne bare bedre og bedre, men de har fremdeles et stykke igjen. At flere produsenter som nVidia ikke engang har klart å levere noen skikkelige stabile drivere som ikke skaper bluescreen-situasjoner er veldig skuffende. Greit at driverne ikke er like optimaliserte som XP sine enda, så de yter litt dårligere, men såpass stabile at de ikke skaper problemer burde de jo ærlig talt ha klart å få til nå i løpet av de to årene de har holdt på med Vista driverne sine. Men den gang ei..


Så konklusjonen er
Windows Vista er et veldig godt operativsystem (men noen feil er det jo), spesielt om du skreddersyr din egen Vista 64bit installasjon så kan det bli virkelig bra, eller bruk Server 2008 som er enda bedre. Problemet derimot, ligger i driverne, noe som Microsoft selv ikke styrer, og ustabile drivere kan være grunn nok for flere å vente med Vista / Server 2008 til ting blir mer stabilt.
Tilknyttede emner

DrivereWindows XPWindows Vista

Hva er egentlig galt med Windows Vista? | Logg inn/opprett konto | 16 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av Shock Mandag 30 Juni @ 05:41
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Jeg skal snart formatere PC-en til en kompis og installere Vista 64 bit. Det blir nok litt fjerning av unødvendig programvare osv da. Smil

Noen som vet om noen gode guider/sider for å optimalisere Vista?


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av MrWhite Tirsdag 15 Juli @ 09:43
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Bra artikkel!


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av danielc Søndag 27 Juli @ 07:02
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
For å si ddet rett ut Rekke tunge
jeg er fjoptis, og liker vista. Jeg skjønner ikke hva som er feil med viista!? Ja, jeg foretrekker XP og jeg har brukt Vista lenge. JEG HAR ALDRI OPPLEVD EN FEILMELDING MED VISTA Smil

Bra artikkel!


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av zloten Tirsdag 05 August @ 03:16
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Hvem har skrevet dette????
Uforstående. Ta et enkelt søk på nett, å SE hva folk plages med. Datakunnskap eller ikke, feks. trådløs tilkobling i Vista.
Nei VÅKN opp!!


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av Razor6K Onsdag 03 September @ 03:20
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Rhh... det er veldig mange vista feil fortsatt! Dårligere ignaler på trådløse nettverk, innimellom må man trykke på reparer etter restart, sidebar klikker ofte, Flash ting kan gå treigere og så videre Overrasket


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av djheaven Onsdag 03 September @ 18:44
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
En ting som er sikkert. Når Windows Xp kom,var det mange som hadde problemer,slet med blåskjerm,og driverproblemer.

Og samme er det nå med vista for enkelte.
Uansett hva som kommer fra microsoft,vil folk kun klage. Veldig mange klager bare for at det er windows. Og som oftes,bare for å få lirke av seg noe ****.

Jeg har brukt vista i lang tid nå. Og har enda til gode,å ikke finne drivere jeg trenger,tråløse virker flott.Maskinen er dønn stabil. Og har ikke gjort noe spes med min vista. Kun slått av Windows sidepanel. Da man ikke har bruk for dette,og vil påstå at mange bare bruker det,for de synes det er tøft,elelr noe sånn. For flesteparten har ikke bruk for det.

En annen ting som slår meg,når man leser på div forumer. Så er det mange som forventer underverke av vista. Og at alt skal være så flott med en gang. Men gå tilbare til Windows 3.11,fra å med den dagen,har aldri det vært noe som virker med en gang. Ting tar tid. Og største probleme,er drivere som mange sliter med. Og det er ikke Microsoft sin feil. Men HW levrandørene.

Ja,det skulle MS tenkt på,osv osv. Men de som andre,skal tjene penger,og må utvikle nye produkter med tiden.

Vista er allefall et skritt i riktig retning,men for at de skal komme i mål. Må de gjøre om div ting,som registre,membuffen.osv osv. Da kan man få se et produkt som virkerlig vil virke flott.

Og der kommer windows 7 inn. For man håpe. Smil


Re: Hva er egentlig galt med Windows Vista? (Poeng: 1 )
av Urchin Onsdag 10 September @ 17:30
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Slapp av, det er Micro***** Veldig Onskapsfull det kommer ALLTID til å være dårlig (kanskje bedre ettervert) men det er ett gott steg til SLOOOOOOWDOWS 7


 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Windows Vista

Mest leste artikkel om Windows Vista:
Bootbar Longhorn 4015

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 1.57
Stemmer: 7


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett