Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 75
Søkeroboter: 0
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

WINDOWS SERVER 2008, DET ULTIMATE WINDOWS OPERATIVSYSTEMET?

Skrevet av RamGuy Tirsdag 01 Juli @ 10:43

Er Microsofts nye server operativsystem bedre enn Windows Vista?


Windows Vista

Det heler startet med at undertegnede snublet over dette på Neowin.net. Etter å ha lest disse imponerende tallene, så måtte vi nesten se nærmere på Windows Server 2008.


La oss starte med å fortelle litt om Windows Server 2008:

Windows Server 2008 er Microsoft sitt siste operativsystem hovedsaklig rettet mot bedrifter og servere, det ligger jo litt i navnet. Det gikk tidligere under kodenavnet “Longhorn”.

Det som er litt spesielt med Windows Server 2008 i forhold til Windows Server 2003 (forrige utgave av Windows Server) er at kjernen til Windows Server 2008 er den samme som kjernen til Windows Vista Service Pack 1. (Windows XP og Server 2003 har ikke samme kjerne)
Dette åpner opp for noen helt unike muligheter, for med samme kjerne så skal (i teorien) egentlig alle drivere, applikasjoner og programmer som fungerer på Windows Vista også fungere på Server 2008. Noe som åpner opp for at Server 2008 kan brukes av ordinære privatbrukere på samme måte som Windows Vista.

Spørsmålet som folk flest vil stille seg er jo "hva skal jeg med et Server operativsystem?", "hvorfor kan jeg ikke bare bruke Windows Vista?"

Det er egentlig akkurat den samme holdningen undertegnede selv har hatt til Server operativsystemer, da undertegnede egentlig aldri har studert de særlig nøye av den enkle årsak at navnet “Server” har gjort slik at det aldri har aldri falt i interesse.

Det som hovedsaklig skiller Server 2008 fra Vista er at det er optimalisert for Servere, ergo er alt av unødvendig dilldall deaktivert fra starten av ettersom dette er laget for en Server og på en server har du ikke behov for fancy Aero grensesnitt, Windows MediaPlayer eller alt mulig annet dilldall. Og logisk nok så er jo Windows Server 2008 mye raskere enn Vista med alt dette deaktivert.

Spørsmålet er da hvordan er Server 2008 vs Vista når vi har aktivert alt som en gjennomsnittlig bruker trenger? Og vil en Light utgave av Vista være like rask som Server 2008?

Mange hevder at siden Server 2008 og Vista har samme kjerne, så er alt som skiller dem bare hva som er aktivert av services / tjenester osv den eneste forskjellen, og da skal en Light Vista ha mulighet for å være like rask som Server 2008.

Vi har selv lekt oss mye med Vista Service Pack 1 64bit og programmet vLite, og opprettet våre egne Super Light Vista versjoner hvor vi har fjernet alt som vi ikke finner behov for, fjernet alle unødvendige services / tjenester osv..

Det første som merkes med en Light Vista er at flere oppdateringer plutselig ikke vil installeres lengre, rett og slett fordi det er blitt fjernet ting som gjør at oppdateringene nekter å installeres. Dette er naturligvis ikke et problem med Server 2008 da alt dette er deaktivert fra før av. Så der har vi et pluss med Server 2008 sammenlignet med Vista.

Men det folk er mest opptatt av er jo ytelsen, er virkelig Server 2008 noe raskere enn Vista om begge har så og si de samme services / tjenester aktivert?

Svaret er ja, våre erfaringer er hvert fall at Server 2008 med alt nødvendig aktivert responderer mye bedre og bruker mindre ressurser enn våres Light Vista Service Pack 1 versjoner noen gang gjorde. Hvordan kan dette ha seg? Samme kjerne og med så og si de samme tingene kjørende i bakgrunnen osv.. Hvordan kan da Server 2008 være raskere enn Vista?

Det er vanskelig å si, men det er tydelig at Microsoft har lagt mye arbeid ned i å optimalisere Server 2008. Det skal også sies at det er visse services / tjenester i Server 2008 som ikke engang eksisterer på Vista. Det noe her som gjør Server 2008 raskere.

Det kan være DRM som har skylden, Vista er proppet med DRM som gjør at Vista yter mye dårligere på diverse ting enn hva det hadde gjort uten så mye DRM. Server 2008 har ikke DRM og det i seg selv kan jo være nok til at ytelsen blir såpass mye bedre.

Spørsmålene er mange, og det er vel egentlig ingen enn Microsoft selv som vet svarene.

Men vi kan ikke annet enn å anbefale alle å prøve ut Windows Server 2008. Du finner en gratis prøveversjon på Microsoft sine egne sider, og du kan prøve den i hele 60 dager (kan lett utvides til 240dager).

Det må riktig nok understrekes at Windows Server 2008 krever en del endring og tweaking for å fungere som et desktop operativsystem, så om du ikke føler deg kompetent nok til å fikle med dette så burde nok la være.


En guide til hvordan du gjør Server 2008 om til Workstation kan du finne her.

Server 2008 som Vista SP1 støtter DirectX10.1 og de fleste programmer, drivere og applikasjoner som du får installert på Vista skal du også klare å få installert på Server 2008 (med noen få unntak).


Her er en guide til hvordan du kan tweake Vista (gjelder da også naturligvis Server 2008).
Tilknyttede emner

Windows Vista

Windows Server 2008, det ultimate Windows operativsystemet? | Logg inn/opprett konto | 0 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Windows Vista

Mest leste artikkel om Windows Vista:
Bootbar Longhorn 4015

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 0
Stemmer: 0
Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett