Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 73
Søkeroboter: 2
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

HVILKET WINDOWS OPERATIVSYSTEM ER FAKTISK RASKEST? 3/3

Skrevet av RamGuy Lørdag 05 Juli @ 20:27

Da har det duket for en grei syntetisk sammenligning av de mest aktuelle Windows operativsystemene tilgjengelig i dag. Så hvilket operativsystem er faktisk raskest? Hvordan er det med 64bit vs 32bit? Del 3 av 3.


Annet

Gå tilbake til del 2.Da er det over på siste del, det er en oppsamling av forskjellige ”mark” resultater, dette er vel den delen vi ikke burde ta så seriøst, mark tester er jo kjent for ikke alltid være pålitelige sammenlignet med hva som faktisk er tilfelle i praksis. Men mange er jo opphengte i slike resultater så.CPU Mark:


Her går det som i prosessortestene egentlig, 64bit er bedre enn 32bit og det er stort sett forskjellene. Eneste som kanskje er verdt å merke seg er at XP 64bit henger så vidt det er bak Vista og Server 2008 64bit, det samme gjelder XP 32bit på andre enden av skalaen.


2D Graphic Mark:


Ingen bombe her, det lå i kortene etter de tidligere testene, soleklar seier til XP 64bit som rett og slett leker seg med konkurrentene. Vi ser også det at 64bit scorer bedre enn sine 32bit brødre og at XP 32bit faktisk er nesten helt på nivå med Vista 64bit og Server 2008 64bit.


Memory Mark:


Skulle nesten tro at Microsoft hadde vært ute med lommeboka her, i Memory Mark scorer faktisk SP1 bedre med Vista 32bit enn hva det gjør uten, noe som er stikk motsatt av det vi så tidligere, nesten litt mystisk. Men 64bit operativsystemene viser at de er best og forskjellen ligger i 64bit vs 32bit og ikke de forskjellige utgavene. Men XP 32bit henger et stykke etter, noe som er skuffende.


Disk Mark:


Ting går som forventet, akkurat som med testene så er det egentlig ingen vinner her bare en taper, nemlig Vista. Alle Vista utgavene sliter, og SP1 gir dårligere resultat enn uten for Vista 64bit.


CD Mark:


Her går ting litt annerledes enn testen, istedenfor et fullstendig dødt løp så stikker både Vista SP1 32bit / Vista 32bit og Server 2008 64bit litt ifra de andre. Begge XP versjonene havner bakerst, men dette vil jeg vel ta med en klype salt.


3D Mark:


Dette setter jo noen veldig høyt (hvorfor aner jeg ikke), men her scorer altså XP 64bit, Vista 32bit og XP 32bit best. Vista med SP1 går en del ned på ytelsen nok engang, og Vista sliter egentlig litt med å holde følge, bortsett fra om du kjører uten SP1 eller Server 2008 64bit.


PassMark Rating:


Her vinner XP 64bit knepent foran Server 2008 64bit, så følger begge Vista 64bit versjonene, den uten SP1 scorer faktisk hakket bedre enn den med og bakerst finner vi XP 32bit.


OPPSUMMERING:Det var altså det hele, en nokså omfattende test som egentlig som tar for seg mange forskjellige områder.

Vi kan jo begynne med den store taperen, og det må helt klart være 32bit operativsystemer generelt, uansett hvilket operativsystem du kjører så henger 32bit versjonene et stykke bak 64bit versjonene over hele fjøla egentlig. Selv om du har mindre enn 4GiB RAM så vil faktisk 64bit operativsystem være å foretrekke, så alle dere som sier at det ikke er noe poeng med 64bit om du har mindre enn 4GiB RAM dere må skamme dere!

Det er heller ikke mye til driver / kompatibilitetsproblemer med 64bit operativsystemer lengre, så om du ikke har noen veldig gamle eller sære programmer / driver så er det egentlig ingen grunn til å holde seg til 32bit lengre, selv testene som kjører i 32bit scorer best på 64bit!

Når det gjelder versjonene seg imellom, altså Vista, Server 2008 og XP. Hvem er vinneren og hvem er taperen?

Vista havner i et slags ingenmannsland. Server 2008 er stort sett alltid et bedre valg, Server 2008 har ikke noe DRM, så er det egentlig noen grunn til å kjøre Vista når du kan få ha Server 2008 gratis i 240dager? Nei egentlig ikke, med mindre du er avhengig av MediaCenter som ikke finnes i Server 2008.

Vista sin kjerne er en slags videreutvikling av XP sin kjerne, men det er tydelig at Microsoft stresset den litt så den inneholder visse barnesykdommer (som forhåpentligvis fikses i Windows7, eller i en Service Pack 2). Server 2008 sin kjerne (den som blir brukt i Vista SP1) er en oppdatert versjon av Vista kjernen igjen, og det er helt tydelig at fokuset til Microsoft var å fikse problemer og ikke bedre ytelsen. For SP1 yter jo faktisk dårligere enn å kjøre uten, hvert fall om du kjører Vista 32bit.

Hvordan har det seg at Server 2008 er raskere enn Vista SP1, når de har nøyaktig samme kjerne? Svaret er nok null DRM, Vista er proppet med DRM som slår veldig negativt ut, og denne DRMen eksisterer ikke i Server 2008.

Men hvordan er det med Server 2008 / Vista vs XP? Vi må vel nesten påstå at XP 64bit er egentlig det som scorer best overall, og slår Vista 64bit / Vista SP1 64bit. Om Server 2008 64bit er dårligere eller bedre enn XP 64bit kommer an på bruken, men er du en gamer tror jeg faktisk du kommer best ut med XP 64bit, men Server 2008 64bit har jo da til gjengjeld DirectX10.

Det som er veldig skuffende er jo hvordan ytelsen til Vista / Server 2008 er sammenlignet med XP som er så mye eldre. Microsoft har brukt mange år og komme med noe som egentlig ikke yter noe bedre, og det er jo litt skuffende. En annen ting er at Vista (ikke Server 2008) er proppet med mye dritt, ja rett og slett dritt som konstant kjører i bakgrunnen som kan gi et dårlig inntrykk, deaktiverer du mye av det du ikke har behov for så vil Vista gå en del lettere, Server 2008 er på en måte en forbedret Vista som fungerer veldig bra med engang. Men uansett så får du egentlig ikke noe bedre ytelse med verken Vista 64bit eller Server 2008 64bit sammenlignet med XP 64bit, så da går det jo på smak og behag. Vista har en del funksjoner som XP ikke har, har også en forbedret SuperFetch som fungerer veldig bra men det er egentlig opp til deg hva du vil kjøre, du ender opp med samme rene ytelsen uansett hva du velger, eller XP 64bit vil vel faktisk være raskere. Men på grunn av forbedrede funksjoner så føles gjerne Server 2008 64bit raskere ut i praksis enn hva XP 64bit gjør, men når det kommer til ren og kjær ytelse så er ikke XP 64bit noe som helst dårligere.

Testens vinner må vi si er XP 64bit og på en fin andre plass kommer Server 2008 64bit, er du avhengig av MediaCenter så er nok DRM fulle Vista 64bit ditt eneste valg. XP 32bit er nok testens taper, havnet mye bak alle andre, selv de andre 32bit operativsystemene men Vista 32bit gjorde det ikke akkurat skarpt den heller.

Hva med Service Pack 1 til Vista? Er det meningløst, hvert fall til Vista 32bit? Når det gjelder ytelse, ja. Når det gjelder stabilitet, nei.
Så vi vil ikke anbefale folk å kjøre uten, men det er ikke akkurat lett å anbefale Service Pack 1 heller etter å ha sett disse tallene. Kjører du Vista 64bit så er SP1 en god ting da det gir en del ytelses forbedringer her og der, samtidig som det gir bedre stabilitet.
Nå har jo Server 2008 samme kjerne som Vista med SP1, så Server 2008 er jo og blir et bedre valg enn Vista.


Det er hvert fall en del positivt å spore i den nye kjernen, så potensialet ligger der for Windows7!Og vinneren er...Tilknyttede emner

Windows XPWindows Vista

Hvilket Windows operativsystem er faktisk raskest? 3/3 | Logg inn/opprett konto | 0 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Annet

Mest leste artikkel om Annet:
Easy CD Creator 5.1 Platinum

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 0
Stemmer: 0
Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett