Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 76
Søkeroboter: 2
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

HISTORIEN OM HACKING

Skrevet av FredrikK92 Onsdag 12 November @ 16:08

Iløpet av de siste årene har datainbrudd eller ”hacking” som det kalles, blitt mye omtalt i media. Men hacking har vært en del av dataverden siden de første datamaskinene dukket opp i 1960 årene.


Nettverk

Ordet ”hacker” blir ofte i media omtalt med negativ betydning, mens i dataverden er det en beskrivelse på en brilliant dataekspert. De fleste hackere er enten meget dyktige programmerere (som for eksempel Linus Torvald - utvikleren av Linux) eller så har de en meget god elektronisk eller teknisk bakgrunn, men ofte gjerne begge deler.

Hacking har både positive og negative sider. Den positive siden er at hackere bidrar med å finne og tette smutthull i programvaren som er utviklet (for eksempel Microsoft), mens den negative siden er at hackere kan benytte seg av smutthullene i programvaren for å trenge seg inn i datasystemer. Det er også kjent at hackere har utviklet og spredt datavirus.


Hackerens verktøykasse
Det finnes mange verktøy en hackere benytter seg av for å få tilgang til datamaskiner eller systemer.

Nettverksskanner
Et program som brukes for å søke etter svakheter i et datanettverk. Det benyttes også port scannere, som finner ut hvilke porter som er tilgjengelige for å få tilgang til en datamaskin.

Passord sniffer
Er et program som brukes til å ”sniffe” opp passord på en datamaskin eller i et nettverk.

Exploit
Er et program som kjøres på datamaskinen, og benytter seg av svakhetene som eksisterer i programvaren.

Root Kit
Er en samling av verktøy som hackere benytter seg av for å skjule sin tilstedeværelse i et datasystem. Slik at man kan skjule innlogging, prosesser, logger osv.

Trojansk hest
En trojansk hest skjules oftest bak et helt tilsynelatende normalt program. En trojansk hest brukes ofte til å sette opp en bakdør inn til en datamaskin slik at inntrengeren når som helst kan få tilgang. MSN har i den senere tid ofte blitt utsatt for trojaner som lurer brukeren til å laste ned og kjøre et slikt program.

Virus
Et virus er et program som kopierer seg selv, og spres ved å infisere programfiler. Virus er ofte et veldig ondsinnet program som kan gjøre store skader på informasjon som er lagret på harddisken.

Orm
En orm er tilnærmet likt et datavirus, men i motsetning til å ødelegge eller infisere andre programfiler, åpner ormen gjerne bakdører på datamaskinen, slik at intrengere får tilgang til datamaskinen din. Kanskje de mest kjente ormene er Sobig og Mydoom.

Følgende avsnitt er plukket ut fra hendelser i hacker miljøet fra begynnelsen frem til i dag.1960 – Begynnelsen på hacking
Den første hackeren dukker opp ved MIT (Massachusetts Institute of Technology) i USA. De låner terminologien ”hack” fra en gruppe studenter som driver med ”hacking” av modelltog på skolen, hvor de endrer oppsettet slik at togene går raskere osv. Noen av medlemmene overførte sin lidenskap og nyskjerrighet til det nye datasystemet som ble utviklet og studert ved universitetet.


1970-79 Hacking inn i dataverden
Hacking av telefoner også kalt ”phreaking” startet med at enkelt personer brøt seg inn i telefonbokser for å ringe gratis. Men så oppdaget J. T. Draper (aka Cap’n Crunch), med sin venn J. Engressia en leke fløyte i en pakke frokostblanding Cap’n Crunch Cereal at den har en frekvens på 2600 hertz, som er den samme frekvensen som brukes i AT&T’s langdistanse telefonsystem for å åpne en ny telefonlinje og mulighet til å ringe gratis.

Eksperimentering med denne gjør at Cap’n Crunch bygger en boks, såkalt ”bluebox” som inneholdt en fløyte som reproduserte forskjellige toner som telefonselskapet brukte.

Det gikk ikke lang tid før tidsskrivten Esquire publiserer en artikkel om ”Hemmeligheten bak den lille blå boksen”, som inneholdt instruksjoner på hvordan man kunne lage en slik boks. Cap’n Crunch ble i Oktober 1971 dømt til 5 års fengsel for denne svindelen, og denne type svindel opphørte ganske raskt i USA etterpå.

I 1972 blir The InterNetworking Working Group grunnlagt for å legge standarder for utviklingen av nettverk. Vinton Cerf som er sjef er også kjent som ”Far til internett”.

Mot slutten av ’70 tallet begynner phreaking å flytte seg inn i dataverden, og de første elektroniske meldingssystemene også kalt bulletin boards (BBS) får sitt opphav. Hvor BBS’en Sherwood Forest blir ett møtested for phreakere og hackere, hvor de kan dele tips, stjålne passord og kredittkort nummer.
1980–89 Hacking skaper mediadebatt
Nå begynner grupper av personer å slå seg sammen og jobbe under et felles flagg. Og i 1981 blir hackergruppen Chaos Computer Club etablert i Tyskland som en av de første hackergruppene i historien. I 1982 i Milwaukee, USA bryter en hackergruppe som kaller seg The 414s inn i over 60 forskjellige datasystemer ved institusjoner som Los Alamos Laboratories og Manhattan’s Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Disse ble senere arrestert og etterforsket av FBI, men de fleste medlemmene ble ikke dømt for å ha gjort noe kriminelt.

Da filmen War Games ble lansert i 1983, introduseres data hacking for allmenheten og legenden om hackere som datahelter blir født. Filmens hovedkarakter blir spilt av Matthew Broderick, som prøver å hacke seg inn hos en dataspill produsent for å spille ett spill, men istede bryter han inn i datasystemet til militærets atomsimulator. Datamaskinen (som kalles WOPR, en annen betegnelse for militærets virkelig system som blir kalt BURGR) misforstår hackerens ønske om å spille Global Theronuclear War da en fiendtlig rakett dukker opp. Filmen skapte en massiv debatt rundt hackerenes ønske om å bringe verden inn i en atomkrig.

I 1984 blir den første loven for datakriminalitet vedtatt i USA. Samme år utgis hackermagasinet 2600 i vanlig papirformat. Magasinet gir deg tips om hacking og phreaking samt omtaler av hacker relaterte saker. Bladet 2600 utgis fremdeles idag, og blir solgt i de fleste store bladforhandlere. Den første hacker kongressen blir også arrangert dette året, Chaos Communication Congress som arrangeres av Chaos Computer Club i Hamburg.

I 1985 blir Hacker’s Handbook lansert i Storbritannia. I Colombia ble det oppdaget at hackere via en Telex linje, sendte penger fra bankkontoer hos de kolombianske myndighetene til banker i Storbritannia, og derfra til banker i andre deler av verden, totalt ble det overført $13.5 millioner dollar fra de kolombianske bankkontoene.

I kjølvannet av den store økningen av hacking i 1986 mot USA og amerikanske selskaper, laget kongressen en lov kjent som Computer Fraud and Abuse Act som gjør det kriminelt å bryte seg i datasystemer. Loven gir derimot ikke dekning for å dømme ungdommer.

Samme år ble en hacker kjent som The Mentor arrestert. Han har publisert en avhandling som er kjent som Hacker’s Manifesto. Denne avhandlingen er den mest kjente innenfor hacker litteratur og begynner slik: ”Mine handlinger er for nyskjerrigheten. Jeg er en hacker, og dette er min erklæring. Du kan stoppe meg, men du kan ikke stoppe oss alle.”

I 1988 utvikler Robert T. Morris Jr. en student som gikk ved Cornell University, og sønn av sjefsforsker i en avdeling ved National Security Agency, en orm som kopierer seg selv i statens ARPAnet (forgjengeren til internett) for å teste effekten på UNIX systemer. Ormen kommer ut av kontroll og sprer seg til over 6000 datamaskiner, som fører til full stopp i systemene til staten og universitetene. Morris blir utvist fra Cornell og fikk 3 års prøvetid, og en bot på titusen dollar.

I 1989 kommer den første cyberspionsaken som skaper internasjonal oppmerksomhet, hackere i Vest-Tyskland (som skal ha tilhørighet med Chaos Computer Club) blir arrestert for å ha brutt seg inn i datasystemene til amerikanske regjeringen samt diverse selskaper. Denne informasjonen skal de ha videresolgt til det sovjetiske KGB. Tre av disse ble angitt av to likesinnede hackerspioner, og den fjerde av de arresterte begikk selvmord da hans rolle ble publisert i media. Siden informasjonen som var stjålet ikke var hemmelighetstemplet, fikk hackerne bare bøter og prøvetid.1990-99 Hacking blomstrer for fult
I 1990 utføres Operasjon Sundevil blir introdusert. Etter en langvarig etterforskning går Secret Service agenter ut i et koordinert morgenrassia og arrestasjoner av hackere i 14 amerikanske byer. Arrestasjonene involverer medlemmer av prominente BBS’er, og målet er å slå ned på kredittkort svindel og telefon hacking. Resultatet av denne aksjonen medfører et sammenbrudd i hacker miljøet, og medlemmene angir hverandre for å få immunitet.

I 1991 blir Kevin Poulsen arrestert og anklaget for å ha stjålet dokumenter fra militæret, men han greier å rømme. Senere, i 1993 arrangerte en radiostasjon en innringer konkurranse, og hacker-rømlingen Kevin Poulsen og to andre venner manipulerer radiostasjonens telefonsystem slik at kun deres telefonsamtaler kommer gjennom, og de vinner to Porscher, en ferietur samt $20.000 dollar.

Poulsen er allerede etterlyst for å ha brutt seg inn i telefonsystemene til bedrifter, og får en dom på fem år for data og telefonsvindel. Etter hans løslatelse i 1996, har han jobbet som freelance journalist med datakriminalitet som fagområde.

Samme år blir den første Def Con hacking konferansen arrangert, som finner sted i Las Vegas. Konferansen er ment som en stor fest for å ta et siste farvel med BBS’er (nå erstattet med internett), men samlingen er så populær at den nå er en årlig begivenhet.

Sommeren 1994 slår russiske hackere til mot Citibank og overfører $10 millioner dollar til bankkontoer rundt om i verden. Vladimir Levin, den 30 år gamle ringlederen, bruker sin bærbare jobb pc til å overføre pengene til kontoer i Finland og Israel. Levin blir arrestert og møter i retten i USA. Her blir han dømt til tre års fengsel. Myndighetene greier bare å finne $400.000 av de stjålne pengene.

Samme år begynner internett å ta av, da den nye nettleseren Netscape Navigator gjør informasjonen på internett lettere tilgjengelig. Hackere tar til seg det nye stedet raskt, og flytter all sin informasjon fra BBS’er over til nye hackernettsteder.

Når informasjonen og verktøyene blir tilgjengelig for alle med tilgang til internett, begynner bildet av hacking virkelig å endres.

I 1995 blir den kjente hackeren Kevin Mitnick arrestert av føderale agenter, og blir tiltalt og dømt for å ha stjålet over 20.000 kredittkort nummer. Han blir holdt i fengsel i fire år uten mulighet for prøveløslatelse, og blir en stjerne i hackermiljøet. Etter å ha innrømmet skyld på syv tiltale punkter i Mars 1999, blir han sendt i fengsel for en kort tid etter å ha ventet på at saken skulle komme opp.

Hackere endrer websiden til U.S. Department of Justice i August 1996, CIA står for tur i Oktober og U.S. Air Force i Desember.

Da AOHell blir lansert i 1997, et gratisprogram som gjør det mulig for de som ikke har så god kjennskap til hacking å rasere AOL tjenesten. I flere dager får hundretusen AOL brukere epostkontoene sine oversvømt med store epostbomber og chatterommet blir oversvømt av spam beskjeder.

Hackergruppen Cult of the Dead Cow lanserer en trojansk hest kalt Back Orifice på Def Con konferansen i 1998. Et kraftig hacker verktøy, som gjør at det mulig for hackeren som har fått programmet installert i en datamaskin som kjører Windows 95 eller Windows 98 å koble seg til maskinen og ta full kontroll over denne.

Samme år, under den opphetede konflikten i midtøsten blir det utført mange hackerangrep på ikke-sikkerhetsgradert datamaskiner i Pentagon samt tyveri av programvare. Den amerikanske sikkerhetsministeren John Hamre kaller dette ”Det mest organiserte og systemastiske angrep på amerikanske militærsystemer til dags dato”. Etterforskning peker mot to amerikanske tenåringer, men til slutt blir en 19 år gammel israelsk hacker som kaller seg selv The Analyzer (aka Ehud Tenebaum) identifisert som leder og arrestert. I dag er han sjef for et IT-konsulent selskap.

I Kina ble to hackere dømt til døden for å ha hacket seg inn i et banksystem og stjålet 260.000 Yen ($31.400).

I etterkant av Microsoft’s lansering av Windows 98, blir året 1999 et merkeår for datasikkerhet og hacking. Hundrevis av tips og sikkerhetsoppdateringer blir lansert for å bøte på sikkerhetsproblemene i Windows og andre kommersielle programvarer. Mange selskaper lanserer anti-hacking produkter til bruk for hjemmepc’er.2000-08 En internasjonal trussel
I mai 2000 kom I Love You ormen som er skrevet med VBScript. Ormen infiserte millioner av datamaskiner verden over bare på noen få timer etter at den ble lansert. I Love You ormen står fremdeles som nr. 1 når det gjelder å være den mest ødeleggende dataormen i verden pr. idag.

I 2001 blir Microsoft utsatt for en ny type hacking mot sin domain name server (DNS). Dette DDoS angrepet gjør at DNS serveren til Microsofts hjemmeside blir korrupt. Angrepet blir oppdaget bare etter noen timer, men medfører at millioner av brukere ikke får tilgang til Microsofts sine websider i to dager.

Forsker Chris Paget lanserer i August 2002 en artikkel som beskriver ”Shatter attacks”, som tar for seg hvordan Windows sitt uautoriserte beskjed system kan bli brukt til å ta over en maskin. Artikkelen setter spørsmål til hvor sikkert Windows er.

Hackeren Jon Lech Johansen lanserte i September 2003 sin første utgave av programmet QTFairUse som fjerner DRM beskyttelsen fra musikkfiler som du laster ned via musikktjenesten iTunes. Han ble forsøkt dømt for å ha gjort noe ulovlig, men ble frikjent.

September 2005 blir en tenåring dømt til 11 måneders fengsel for å ha hacket T-Mobile og hentet ut informasjon om Paris Hilton’s sidesprang.

Mai 2006 blir en hacker dømt til 57 måneder fengsel og $15.000 dollar i bot for DDoS angrep og for å ha hacket seg inn på Naval Air Warfare Center og Defence Information Systems Agency. I tillegg måtte han gi tilbake det han hadde stjålet, som inkluderte $60.000 dollar i kontanter, en BMW og datautstyr.

På samme tid greide den tyriske hackeren iSKORPiTX å nedlegge 21,549 websider i ett samlet forsøk, som trolig er det største web angrepet i internetts historie.

I 2007 avslører FBI under operasjonen Bot Roast over 1 million infiserte PC’er.

Bank of America ble i April 2008 hacket av den tyrkiske hackeren JeOPaRDY. Denne gangen anklager FBI han for å ha stjålet 85.000 kredittkort nummer. Offisielle uttalelser fra banken sier at ingen personlige kundeopplysninger finnes på den aktuelle websiden. Det foregår ennå etterforskning i saken.

Til slutt vil jeg nevne at her før helgen greide sikkerhetseksperter å hacke WPA-krypteringen som ofte benyttes i trådløse nettverk. Så for din egen sikkerhet selv om du sitter trygt hjemme i stuen, er det viktig å huske på at det er mange dører du bør huske å låse for å sikre privatlivets fred. Iallefall dersom du tar del i vår digitale verden.


Kilde: Gøran Myrland, ITpro.no | Republisering tillatt | Gi Kudos! | Del på Facebook
Tilknyttede emner

TruslerSikkerhetMSN/Windows MessengerNettverk

Historien om hacking | Logg inn/opprett konto | 2 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

Re: Historien om hacking (Poeng: 1 )
av ZaZn92 Onsdag 12 November @ 19:14
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Leste så å si hele greia og det var Driit bra skrevet!


Re: Historien om hacking (Poeng: 1 )
av [ABK] Søndag 23 November @ 15:49
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Sinnssykt bra skrevet Gøran.
Du hadde masse bra innhold, jeg lærte i hvert fall en god del nytt.

For å si som Zazn92; "Drit bra skrevet!" Mr. Grønn


 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Nettverk


   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 3.66
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett