Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 65
Søkeroboter: 0
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

GUIDE - HVORDAN SETTE OPP KABLET NETTVERK MELLOM VISTA OG XP

Skrevet av PowerShot-x Fredag 23 Januar @ 17:00

Vi viser hvordan du enkelt kan sette opp et kablet nettverk mellom Vista og XP.


Tips & Tricks

Litt om kabel og kabel oppsettet:

Det første du trenger er en kabel. Da er det veldig viktig at du ikke bruker en vanlig cab5, eller cab6 kabel, men bruker en krysset cab5 eller krysset cab6 kabel, som for eksempel som denne her. De må være krysset, ellers vil ikke maskinene kunne kommunisere seg imellom.

Du kan bruke de vanlige kablene om du har en switch av for eksempel denne typen. Om du har en switch, trenger du ikke å bruke krysset kabel, men kan fint bruke vanlige cab5 eller cab6 kabler. Switchen krysser nemlig kablene for deg. Men om du setter opp flere switcher, så må du passe på og ha en krysset kabel mellom switchene. Undertegnede brukte en switch mellom Vista og XP Pro, og brukte vanlig Cab5e kabel.


Vi begynner med Vista sitt oppsett.


Gå inn på "Systemegenskaper":

For å komme ditt: Klikk "Start"-->Høyre klikk "Datamaskiner"-->"Egenskaper". Velg så "Avanserte Systeminnstillinger". Klikk deg inn på fanen "Datamaskinnavn".

Her blir vi nødt til å forandre navnet på "Arbeidsgruppe". Og her er det noen forskjeller i hvilken OS type du har. For eksempel, i Vista heter det "WORKGROUP", og det samme heter det i XP Pro. Mens XP Home har navnet på arbeidsgruppen "MSHOME". Så her kan du bare la navnet på arbeidsgruppen stå som "WORKGROUP". Om du velger et annet eller lar navnet stå, så er det viktig at alle maskinene har samme arbeidsgruppe navn, klikk "Ok" og restart etter å ha forandret navnet til det du for eksempel vil ha.

Neste steg blir å gå inn på ”Nettverk- og delingssenter":

For å komme ditt: Klikk "Start"-->"Kontrollpanel"-->"Vis nettverksstatus og -oppgaver".

Nederst på siden ved "Deling og gjenskjenning" skal du slå på: "Nettverkssøk, Fildeling, Deling av filer og fellesmappe, Skriverdeling, Passordbeskyttet deling, Mediedeling".

På "Deling av filer, og Skriverdeling" skal det også være aktivert "passord kreves".

Det var det. Da går vi over på XP sitt oppsett.


Gå først til "Systemegenskaper":

For å komme ditt: Klikk "Start"-->Høyre klikk på "Min datamaskin"-->"Egenskaper". Velg fanen ”Datamaskinnavn", og forandre "Arbeidsgruppe" til det samme som den andre maskinen. Undertegnede forandret det til "WORKGROUP". Klikk så "Ok", og restart PCen.

Nå kan du få velge hva slags fildeling du vil bruke.

Klikk på "Start"-->"Min datamaskin". Velg så "Verktøy"-->"Mappealternativer". Velg fanen "Vis". I "Avanserte innstillinger" finner vi "Bruk enkel fildeling". Her kan du egentlig velge selv hva du vil bruke. Enkel fildeling, er begrenset til kun de delte mappene. Mens om du haker vekk haken, så kan du selv opprette hvilke mapper du vil fildele. For eksempel, du kan høyre klikke en mappe og velg "Deling og sikkerhet", og i folderen "Deling" kan du velge om du vil dele mappen på nettverk, eller ha den privat. Du kan også velge om de kan få lov å endre på filer også.Problemer som kan oppstå:

Vista finner ikke XP i nettverk:

Enkelte har problemer med at XP kan se Vista, men Vista kan ikke se XP. Da kan du laste ned dette her og installere LLTD-svarer (Link Layer Topology Discovery) (KB922120). Den skal da installeres på XP datamaskinen.Firewall blokkerer nettverk:

Problemer med Firewall. Du må huske å akseptere nettverket ditt i firewall, ellers risikerer du enten att nettverket ikke sees, eller ikke får adgang til det. Hvordan det gjøres, er litt forskjellig fra program til program. Tror Windows innebygde firewall ikke har noen sperrer på det, at den aksepterer nettverk automatisk. Undertegnede har Norton, og hadde problemer med dette. Her er en link til løsning på det problemet for Norton Firewall.Du har kanskje ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen, (IRPStackSize):

Det andre problemet du kan få, er at når du prøver å klikke på nettverksmappen til XP fra Vista, så får du denne feilmeldingen: "Mappe er ikke tilgjengelig. Du har kanskje ikke tillatelse til å bruke denne nettverksressursen. Serveren har ikke nok lagringsplass til at denne kommandoen kan utføres. "Not enough server storage is available to process this command". Dette kan skyldes antivirus program. Men fikses enkelt med å forandre IRPStackSize i registret, eller opprette det om det ikke eksisterer i registret. Det skal da forandres på XP, ikke vista. Prøv først en gang til og klikk deg inn på "Nettverk" i Vista. Klikk "Start"--> ”Nettverk". Klikk inn på XP sin mappe hvor du fikk denne feilmeldingen.

Nå gå over på Xp sin maskin, den pc'n sin mappe du ikke kan åpne. Klikk ”Start"-->"Kontrollpanel"-->"Ytelse og vedlikehold"-->"Administrative verktøy"-->"Hendelsesliste". Velg "Programmer", og scroll deg nedover listen på jakt etter error "Hendelse Id" 2011. Når du finner den kan du dobbelklikke på den. Der vil du finne info om at den er for liten.

Her er et par artikler angående dette: Link 1, Link 2, Link 3.
Undertegnede måtte opprette IRPStackSize, og sette den til 17 på XP pro PCen. Men vær klar over at det er risikabelt å forandre på registret. Så om du tar backup av registret før du prøver å endre/forandre på registret så er det best.

Her er et bra register backup program, som også har muligheten til defragmentering av register, ERUNT og NTREGOPT.

Og her har du et veldig bra editerings program for registret, Registry Workshop. Det kan ta backup av registret, og har også en angreknapp for endringer gjort i registret når du endrer selv. Andre fine ting det har er at du kan ha favoritter. Et veldig bra program, men koster litt penger. Men da har du livstid lisens.

Om samme innlogging passord på datamaskinene:

Det er også noen som sier du må ha samme innloggings passord på begge PCene. Hvor vidt dette stemmer er litt usikkert, da undertegnede fra før hadde samme innloggings passord til begge PCene. Uansett så er det greit med ett passord, da man slipper 10 forskjellige passord for å komme inn på PCene.
Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP | Logg inn/opprett konto | 1 kommentar

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

Re: Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP (Poeng: 1 )
av czartery Mandag 28 Oktober @ 08:38
(Brukerinformasjon | Send en beskjed)
Style just isn't all about clothes; it really is a lot greater than that. It can be all over the place about you. It describes individuality and persona. What exactly is gucci handbags online tagged as trendy and non-fashionable? It really is difficult to response this query, since it's not recognized by a gucci handbags outlet single person, but is Cheap Louis Vuitton Outlet marked by everybody about you. Media includes a enormous function to perform with regards to conveying for the masses what exactly are numerous year necessities.


 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Tips & Tricks

Mest leste artikkel om Tips & Tricks:
Mer båndbredde under XP

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 1


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett