Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 68
Søkeroboter: 2
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

GUIDE: WINDOWS SERVER 2003 RESSURSER

Skrevet av KaKao Torsdag 24 April @ 16:51

I dag er det offisiell lansering av Microsofts nye serverbaserte operativsystem Windows Server 2003. I den forbindelse er det normalt sett ønskelig med mest mulig informasjon om ny funksjonalitet, forbedringer og nye verktøy med tilhørende tips. Her får du en oversikt over en rekke nyttige ressurser som finnes til dette nye operativsystemet.


Windows Server 2003

Windows Server 2003, som ble det endelige navnet etter kun tre navneendringer, erstatter Windows 2000 Server familien. Primært kommer den i fire utgaver, en mer enn for Windows 2000; Web, Standard, Enterprise og Datacenter Edition. I tillegg vil den eksistere i både 32 og 64 bits utgaver av Enterprise og Datacenter Edition. Mer om forskjellene og hva som er nytt finner du i guiden Windows Server 2003-familien hos ITpro.no.

Dette er altså ikke et klientoperativsystem, men kun ment å bli benyttet som en server for ulike nettverkstjenester. Operativsystemet du kan benytte som klient er Windows XP (eventuelt Linux som arbeidsstasjon hos ITpro.no). Hvis du har hørt om Longhorn så er dette kodenavnet for operativsystemet som skal erstatte Windows XP om 1 til 2 år, mens kodenavn Blackcomb skal komme rundt 2007 og vil være et nytt serverbasert operativsystem.

Etter en sammenligningstest mellom Windows 2000 Server og Windows Server 2003 påviste vi større ytelsesforbedringer på samme type maskinvare! Windows Server 2003 er altså en finslipt og sterkt forbedret utgave av Windows 2000, som ble lansert for litt over 3 år siden.

Se ITpro.no's omtale av Microsoft Windows Server 2003 for en vurdering av de ulike aspektene av operativsystemet.

Grunnsteinen for Microsoft .NET tjenester

Windows Server 2003 er 100% designet for å kunne støtte Microsofts .NET teknologi fullt ut, og er således en av de siste brikkene for å få full utnyttelse på .NET tjenester. Neste utgave av SQL Server, med kodenavn Yukon som kommer en gang neste år, vil være siste brikke blant Microsofts .NET Enterprise Servers produkter for full utnyttelse av .NET teknologien.

For mer informasjon om .NET anbefales du sterkt å ta en titt på guiden Hva er .NET? hos ITpro.no.

Oppgradering tvinger seg frem

Mange vil nok fremdeles ønske å avvente oppgradering inntil første service pack er på plass, noe som generelt sett er å anbefale. Selv service pack 2 kan være fornuftig å vente på for å få en mest mulig stabil plattform. Noen har ikke tid til å vente såpass lenge. Spesielt gjelder det organisasjoner som fremdeles benytter Windows NT 4.0 og som blir tvunget over på nyere plattform på grunn av nyere programvare som tas i bruk. I dette tilfellet er det sterkt å anbefale en overgang direkte til Windows Server 2003 da denne plattformen vil kunne eksistere rundt tre år lengre enn en overgang til Windows 2000 Server teknologi.

Samtidig er det viktig å merke seg at offisiell support på NT 4.0 avsluttes om knappe to måneder. En bivirkning av dette vil være at maskinvare- og programvareprodusenter slutter å støtte operativsystemet for å spare kostnader på utviklingssiden.

Tar man i bruk nyere serverprodukter som Microsoft Exchange eller Portal Server vil man ikke kunne installere dette på en NT 4.0 Server. Har du derimot basert deg allerede på Active Directory og Windows 2000 Servere, vil du kunne bruke langt lengre tid på en eventuell planlegging for overgang til Windows Server 2003.

Valg av katalogtjeneste

Novell er ikke død og UNIX er fremdeles en plattform uten særlig reduksjon i markedsandeler. Trenger du en katalogtjeneste for ditt nettverk og din organisasjon er du derimot sikret god tilgang på kompetanse og support ved å gå for Windows Server 2003 fremfor andre konkurrerende produkter. Dette gir igjen lavere TCO for de som måtte ta hensyn til denne viktige, men ofte ignorerte detaljen.

Som en digresjon til Bill Gates konkurrenter så vil Microsofts annonsekampanje for Windows Server 2003, som kjøres i gang i september 2003, innta en betydelig del av Microsofts markedsføringsbudsjett på "usle" 250 millioner dollar.


Nedlastinger

Windows Server 2003 evaluerings-CD
Er du interessert i å prøve ut Windows Server 2003 kan du kontakte Microsoft for å motta en 180-dagers evalueringsversjon på CD. Du må forøvrig dekke forsendelseskostnadene hvis du bor utenom USA.

 Registrer deg for å motta Windows Server 2003 Evaluation Kit.

Windows 2003 Resource Kit Tools
I forbindelse med nytt operativsystem kommer det alltid et nytt sett med resource kit verktøy. Dette er en samling med verktøy for administratorer, utviklere og avanserte brukere for å administrere Active Directory, Group Policy, TCP/IP nettverk, Registry, sikkerhet, skalerbarhet og mange andre områder innenfor Windows Server 2003 operativsystemet.

 Last ned Windows 2003 Resource Kit Tools (12 MB).

Group Policy Management Console
Verktøyet Group Policy Management Console (GPMC) er et særdeles godt verktøy som gir deg full kontroll på policy satt i Active Directory. Anbefales på det varmeste å installere.

GPMC kan kjøres på Windows XP Professional med SP1 og Windows Server 2003 maskiner, og kan administrere Group Policy i både Windows 2000 og Windows Server 2003 domener. For Windows XP Professional brukere må du ha Windows XP Service Pack 1 og .NET Framework installert på forhånd. Windows 2000 domenekontrollere må ha SP3 installert for å kunne bli aksessert med GPMC.

 Last ned Group Policy Management Console 1.0 (4,5 MB).


Artikler

ArtiklerMicrosoft TechNet
Hos Microsoft TechNet finner du en rekke tekniske ressurser, HowTos og et community for IT-proffer spesifikt for Windows Server 2003.

 Microsoft TechNet.

Hva er nytt?
Fra denne nettsiden får du en oversikt over alle nye funksjoner og teknologi som hjelper deg å avgjøre om Windows Server 2003 er en riktig plattform for din organisasjon.

 What's new in Windows Server 2003.

Teknisk oversikt
Her finner du en oversikt spesielt for IT-medarbeidere, konsulenter og utviklere som gir deg en detaljert innsikt i hva som er nytt i Windows Server 2003 familien.

 Windows Server 2003 Technical Overviews.

Indeks
Her får du en liste med tekniske artikler om Windows Server 2003 som finnes på Microsofts nettsted.

 Indeks over tekniske artikler.

Sertifisering
Er du interessert i endringer og nyheter som skjer angående sertifisering på Windows Server 2003? Da bør du i så fall ta en titt på ITpro's artikkel om MCSE sertifisering for Microsoft Windows Server 2003.

Se ellers alle deres tidligere artikler om Windows Server 2003.


Nettsteder

I tillegg til ressurslenkene ovenfor har du her et utvalg av noen av de bedre nettstedene som tar for seg Windows Server 2003 spesifikt.

 Windows Server 2003 Home - Microsofts offisielle hjemmeside, som er et selvskrevet utgangspunkt.
 Windows Server 2003 Special Section - Windows & .NET Magazines online nettsider.
 SuperSite for Windows - Se Paul Thurrots gode artikler om Windows Server 2003.
 Labmice.net - Glimrende samling med lenker til alt om Windows Server 2003.
 ActiveWin.com - Godt nettsted med god nyhetsdekning på Windows-plattformen.


Brukerstøtte

Supportsenter
Microsoft har fått på plass en egen supportside for Windows Server 2003. Siden inneholder en mengde med informasjon som er nyttig for deg som benytter dette operativsystemet. På nettsiden finner du en rekke nyttige artikler, steg for steg instruksjoner, guider, en oversikt over Support WebCasts og en opplisting av andre Microsoft nettsider med fokus på Windows Server 2003.

 Gå til Windows Server 2003 Support Center.

Supportforum
Du kan stille alle slags spørsmål om serveroperativsystemet i vårt forum for Windows Server 2003 hvor dere lesere har mulighet til å dele kompetanse og erfaringer med hverandre.

 Gå til vårt Windows Server 2003 supportforum.

 Kilde: ITpro.no [ITpro TechNett]

Guide: Windows Server 2003 ressurser | Logg inn/opprett konto | 0 Kommentarer

Terskel

Kommentarer eies av respektive skribenter. Vi tar ikke ansvar for innholdet av disse!

 
 
   Toggle Content Relaterte linker
 Mer om Windows Server 2003

Mest leste artikkel om Windows Server 2003:
Guide: Windows Server 2003 ressurser

   Toggle Content Artikkelens poengsum
Gjennomstnitt: 4.33
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


   Toggle Content Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side


   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett