Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Torsdag 22 Januar @ 10:04

Skrevet av PowerShot-x

Her er en guide på hvordan du kan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360

Fikk meg et sånt Telenor USB mobilt modem som taklet 3G (HSDPA), som da gir såkalt bredbånd hastighet. Fikk litt problemer da jeg hadde flere datamaskiner, og playstation 3. Kunne ikke bytte rundt på denne USB-sticken. Og PS3 har ikke inntak for USB modem. Så da måtte jeg finne andre løsninger, og den fant jeg til slutt.

Litt om kabler og kabel tilkobling:
Her får dere oppskriften på hvordan man kan dele sin 3G internett kobling uten å måtte kjøpe en 3G wireless router til over 1200 kr, ved bruk av din PC/bærbar og en ethernet kabel. Jeg har gjort det med min Playstation 3, og det fungerer helt fint, også hastigheten er god.

Det du trenger er en Ethernet kabel som kan kobles mellom PC og Playstation 3. Det du må passe på er at det er at du må ha en krysset CAB5 eller CAB6 kabel, ikke en vanlig ethernet CAB5 eller CAB 6 kabel. Her er en 20 meter krysset CAB5e kabel.

Mitt problem var at jeg ikke hadde noen krysset ethernet kabler liggende. Hadde bare de helt vanlige CAB5 kablene. Da får man et problem. Umulig å få internett forbindelse fra PS3. Men jeg hadde en D-Link Switch av denne typen. Det som er fint med denne, er at den gjør alt automatisk for deg. Så om du for eksempel kun har disse vanlige CAB5 kabler, så krysser den kablene for deg. Og du kan bruke den til å koble 2 datamaskiner sammen til et nettverk. Her er et par linker til et par sider med enkel forklaring med bilder på hvordan de 2 kabel typene fungerer; Link 1. Link 2. Link 3.

Så det jeg gjorde var at jeg koblet den ene vanlige CAB5 kabelen fra min bærbare PC til switchen, og den andre vanlige CAB5 kabelen fra switchen videre til Playstation 3 maskinen. Og logget meg inn på PS3, og startet min bærbare PC, og startet mitt mobile bredbånd.

Neste steg blir å gå inn på "Nettverk- og delingssenter:
For å komme ditt: Klikk på "Start"-->"kontrollpanel"-->"Vis nettverksstatus og – oppgaver". Der vil du se to nettverk. Et "Nettverk (Privat nettverk)" som er din PC, og et ”Uidentifisert nettverk (offentlig nettverk)", som er Playstation 3.
Klikk nå på "VIS STATUS" for din pc, -->"Egenskaper". Nå klikker du på fanen "Deling". Velg nå "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens internett-tilkobling". Deretter må du velge hvilket "hjemmenettverkstilkobling" du vil bruke. I mitt tilfelle var det "Lokal tilkobling".

Om du er usikker på hvilken tilkobling uidentifisert nettverk bruker, kan du bare gå inn på: ”Start"-->"Kontroll panel"-->"Vis nettverksstatus og – oppgaver"-->"Administrere nettverkstilkoblinger". Les det som står over uidentifisert nettverk. Da har du hvilken nettverks tilkobling du skal velge fra i "Hjemmenettverkstilkobling" i fanen ”Deling".

Jeg var litt usikker på "ICS (Deling av Internett-tilkobling)" innstillinger. Uansett haket jeg av alle der i den menyen. Klikk Ok.

IP problemer:
Det var en liten ting til, og som jeg slet en del med. Vet at andre har hatt dette problemet med Playstation 3. Playstation 3 klarte ikke å hente IP adressen. Så feilmeldingen lød som følger:
Skaff IP adresse: Mislykkes. Forsøket på å oppnå en IP adresse har utløpt.
På engelsk:
Obtain IP adress: Failed. The attempt to obtain an IP adress timed out.

Løsningen på problemet ble å sette inn en IP adresse selv, da igjennom Vista. Og det gjorde jeg sånn: Klikk inn på ”Start"-->"Kontrollpanel"-->"Vis nettverksstatus og – oppgaver"-->"Administrere nettverkstilkoblinger".
Høyre klikk på "Uidentifisert Nettverk"-->"Egenskaper". Og velg "Internet Protocol versjon 4 (TCP/IPv4)". Og Klikk inn på ”Egenskaper". Hak av på "Bruk følgende IP-adresse:" På "IP adresse:" skriver du f.eks. inn: "192.168.0.1". Og på "Nettverksmaske: "255.255.255.0". Skriv tallene inn, da uten gåseøyne. Deretter klikker du "OK", restarter maskinen, og starter internett forbindelsen på nytt så snart du er logget inn i Vista.

Da kan du gå over til playstation 3:
Opprette en ny internett forbindelse. Velg enkelt oppsett, og velg alt automatisk videre. Så skal alt være i gang, og din PS3 nå bruke internett forbindelsen til din Pc.

Nå kan du også aktivere "Media Servere" i PS3 om du ønsker det:
Ved kun å tillate IP adressen til PS3 i "Trust Control" menyen til din Firewall, eller noe som ligner, som kan tillate IP adressen til PS3 i din Firewall på PCen.

Start Windows Media Player, klikk på ”Bibliotek"-->"Mediadeling". Klikk "Tillat" på ”Ukjent enhet". Klikk Ok.

Gå til PS3 å søke etter "Let etter Media Servere". Da skulle du kunne se en del filer fra PCen din.

Problemer med å finne IP adressen til din PS3:
Gå til din PS3-->"Innstillinger"-->"Systeminnstillinger". Da har du PS3 sin IP adresse.

Om du har Norton Firewall så er det en beskrivelse her om hvordan legge til/tillate en IP adresse: How to trust a computer or a network in Norton Internet Security 2008.Skulle det allikevel være problemer med å følge denne guiden, så kan du følge denne linken, og se det fra YouTube.

Content received from: Win-XP.no, http://win-xp.no