Spotify for film planlegges
Torsdag 22 Januar @ 18:33

Skrevet av FredrikK92

Svenskene mener at den beste måten å bekjempe piratkopiering er å tilby et bedre alternativ. Nå vil Bredbandsbolaget tilby en Spotify-løsning for film.

Etter at den svenske internettleverandøren Bredbandsbolaget delte ut Spotify invitasjoner til sine kunder har de nå funnet ut at de vil lage en liknende tjeneste for film og TV-serier. Spotify er et musikkprogram som lar hvem som helst spille av hvilken som helst musikk helt gratis.

Georgi Ganev i Bredbandsbolaget sier at det ikke er noe å skjule at de vil være først ute med en Spotify tjeneste for film. Han sier også at de ikke helt har funnet en løsning på hvordan dette vil bli, og Ganev tror at dette ikke bare vil glede markedet, men at det også vil hjelpe til i kampen mot piratkopiering.



- Jeg tror det finnes en frustrasjon over at det finnes få filmer man lett kan se lovlig på nettet, sier Ganev.

Platebransjen tror og håper at denne måten vil bremse ned på piratkopiert materiale, og at det vil føre til mer salg av musikk via iTunes og andre nettbutikker.

- Vi tror den mest effektive måten å bekjempe illegal fildeling på er ved å gi gode og lovlige alternativer. Spotify er et godt eksempel på musikksiden. Det er trist man ikke har kommet like langt på filmsiden, mener han.

Om folk fortsetter å kjøpe filmer hvis Spotify for film blir en realitet er vel i grunn det store spørsmålet.


Kilde: IDG.no | Gi Kudos! | Del på Facebook

Content received from: Win-XP.no, http://win-xp.no