Loading page ...

HjemForumNedlastningerTips & TriksTemaerKonkurranseHjelp
Google
Web Win-XP.no
Toggle Content
Toggle Content
   Toggle Content Medlemmer

Velkommen Anonym

Brukernavn
Passord


Medlemskap:
Ny i dag: 0
Ny i går: 0
Totalt: 24966

Personer pålogget:
Medlemmer: 0
Besøkende: 71
Søkeroboter: 3
Stab: 0
Administratorer pålogget:

Ingen administratorer er pålogget!

   Toggle Content Siste Fra Forumet
Treff for gamle kjente?
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul... igjen :)
av BjerkneZ Okt 07, 2017

God Jul til Win-xp.no!
av kentaarl Nov 12, 2016

Installeringsfeil.
av errenn48 Okt 17, 2014

Bare for morroskyld :)
av Skoony Sep 11, 2014

Flytting av windows 7 fra IDE til SSD--
av JonV Jan 13, 2014   Toggle Content Siste Kommentarer
  Win-XP.no starter en helt ny side
Av mirak
Mandag 28 Oktober @ 19:41

  Guide - Hvordan bruke USB 3G Mobilt bredbånd på PS3 eller XBOX360
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Spotify for film planlegges
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Guide - Hvordan sette opp kablet nettverk mellom Vista og XP
Av czartery
Mandag 28 Oktober @ 08:38

  Fengsel og erstatning for gutta bak The Pirate bay.
Av echeapsnpabacks
Lørdag 06 Juli @ 12:44


   Toggle Content Siste Fra Bruktmarked

 

AutoHotKey: 5 skripter for økt produktivitet

(780 total words in this text)
(3488 Lest)   Utskriftsvennlig side


Trodde du AutoHotKey kun var et avansert teksterstatnings- og makroprogram? Så feil kan man ta. Da har du kun sett toppen av isfjellet...

Da vi begynte å bruke AutoHotKey forbandt vi det først og fremst med teksterstatning og som et generelt makroprogram. Det har i ettertid vist seg at programmet har et potensiale som strekker seg betydelig lengre enn dette. I denne artikkelen skal vi presentere et knippe av mer avanserte og praktiske skripter som alle har ett fellestrekk: De øker potensielt graden av produktivitet ved bruk.OBS! For å kunne bruke noen av disse skriptene må du på forhånd ha installert programmet AutoHotKey.

 1. Enkel tilgang til dine favorittmapper - Nå dette skriptet er aktivert trykker du (mens du er i en mappe) på den midtre museknappen (ofte musehjulet) og du vil få opp en meny med dine favorittmapper, slik at du raskt kan navigere deg til de mappene du ofte bruker. Dette forutsetter at du på forhånd setter opp hvilke mapper du ønsker rask tilgang til.  Ved bruk har denne metoden spart meg for noen sekunder her og der, noe som blir mange minutter i løpet av en arbeidsdag og etter hvert timer og dager i løpet av et år. I tillegg skal du kunne legge inn snarveier til programmer du ofte bruker. Det kan også være dokumenter, regneark osv.

  - Last ned.

 2. Gjennomsiktige vinduer - Du trenger faktisk ikke et eget program til dette. Ved hjelp av dette skriptet kan du oppnå samme funksjonen. Den er også utrolig lett tilgjengelig via å holde nede Ctrl + Shift og rulle hjulet frem og tilbake for å gjøre vinduene du holder musepekeren over mer eller mindre gjennomsiktige.

  Fordelen med dette skriptet er enkelt nok bedre oversikt over hva som skjer på skrivebordet. Kanskje du har noe som laster ned som du ønsker å holde et øye med, eller kanskje ser du på et program samtidig som du jobber med et dokument, men plassen er for liten. Da kan du enkelt gjøre vinduet du jobber med delvis gjennomsiktig slik at du kan følge med på vinduene/programmene som ligger bak.

  - Last ned.

 3. Bytt mellom flere skrivebord - Hvis du kun ønsker flere skrivebord uten masse fiksfakseri og funksjoner, trenger du faktisk hverken Dexpot eller Microsofts Virtual Desktop Manager. Alt du trenger er dette skriptet som, når aktivert, lar deg bytte mellom skrivebordene ved å bruke Alt + tastene 1-4 og Alt 0 for å avslutte skriptet. Standard er 4 skrivebord, men dette kan endres etter behov.

  Nå kan du dele opp arbeidet ditt mellom flere skrivebord slik at du ikke trenger å bli distrahert av programmer som drar bort oppmerksomheten (nettleser, film, spill etc...).

  - Last ned.

 4. Minimer vinduer med Capslock - Hverken mer eller mindre. Kan ofte være praktisk hvis du ønsker å legge ned en eller to vinduer, men ikke alle (Windowstast + M). Capslock er også gjerne en overflødig tast. Personlig bruker jeg den aldri og ser gjerne at den kan få en ny dedikert oppgave. Med andre ord er den i mine øyne den perfekte tasten til å minimere vinduer.

  Ved å lage et nytt skript til AutoHotKey (.ahk) og legge inn følgende: Capslock::WinMinimize,A vil du med et trykk på Capslock minimere det aktive vinduet. Ikke akkurat et avansert skript, men nyttig er det absolutt.

  Mer om dette kan du lese i artikkelen Turn Your Capslock Key Into a Dedicated Minimize Button.

 5. Angrefrist på avsluttede programmer - Gone In 60 Seconds er ikke bare en film. Det er også navnet på dette skriptet som gir deg en angrefrist på 60 sekunder til å tilbakekalle et avsluttet program. Dette kan være til uvurderlig hjelp i situasjoner hvor du uheldigvis fikk avsluttet et program du jobbet med.  Denne funksjonen burde faktisk allerede vært inkludert i Windows, men siden det ikke er det anbefaler jeg dette skriptet på det sterkeste ettersom dere garantert etter hvert kommer i en situasjon hvor dere ville ønsket dere hadde gjort det.

  - Last ned Ferdigkompilert eller som skript.
Dette er imidlertid kun noen få utvalgte muligheter AutoHotKey gir oss brukere. Enten du lager et skript selv eller benytter andres allerede ferdige skript, finnes det nesten uendelige muligheter til å løse et problem (gjerne et du ikke visste du hadde). Texter er et godt eksempel på et produkt som har blitt overveldende populært og som har blitt trykket til manges bryst som en ener innen teksterstatning, pga sitt enkle og brukervennlige ytre.

Texter er imidlertid kun en av mange tilgjengelige skripter eller ferdigkompilerte programmer utarbeidet fra AutoHotKey. En rekke godbit-skripter kan du finne i AutoHotKeys eget forum, eller deres showcase-liste over de anntatt beste skriptene.

Innlegget er også publisert på forfatterens blogg, Leif Dalands blogg - IT & Produktivitet.

Diskutèr dette temaet i forumet.[ Back to Skrivebord | Sections Index ]
 


 
   Toggle Content XP-Verktøy
 Meny Nettverk Sikkerhet Oppdateringer Søk & Support

   Toggle Content Reklame
- Blekkpatroner
- Toner
- Blekkpatron
   Toggle Content Annonse
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


ITpro TechNett Om TechNett